Elgpizza

Å lage mat fra naturen er så priviligerene, her kommer en deilig smaksoplevelse

Pizza mel tipo 0, oppskrift på pizzabunn står på pakken.

Pizzafyll

400 gram malt elgkjøtt
smør eller olje til steking
litt hvit pepper
3 sjalottløk
2 hvitløksbåter
1 dl tomatpure
1 boks hermtetiske tomater
100 gram skogssopp eller friske sjampinjonger
3-4 tomater skivede
Krydder: oregano, basilikum, timian, hvitløk, salt og paprika, 1 ts hver.
6 dl ost

Slik gjør du

Malt elgkjøtt brunes i smør eller olje i en panne. Legg i en kaserolle. Grovhakk løk og sopp og finhakk hvitløk som freses i en panne i olje, bland med kjøttdeigen. Tilsett hermetiserte tomater, tomatpure, pepper, salt og krydder.
La alt surre i 5 minutter. Avkjøl.

Pizzadeigen kjevles ut på en stekeplate med bakeark, fordel pizzafyll over, og legg på tomatskiver. Dryss på revet ost.

Foto: Linn Woodward

Stek pizza midt i ovnen på 220 grader i ca 10-15 minutter

Server med noe godt å drikke i glasset. Bon appetit

Kommentarer

kommentarer