Vegetarwok med hjemmelaget saus – Asiatisk på sitt beste!

Vegetarwok med grønnsaker og herlig hjemmelaget woksaus! Denne må lages, den smaker bare så vanvittig godt, og er rask å lage. Denne retten smaker nydelig året rundt, og er en fin oppskrift for å få i seg mer grønnsaker.

vegetarwok

Å tilberede grønnsaker i wok er både raskt, sunt og billig. Putt i det du liker best. Her har vi bare brukt masse deilige friske grønnsaker og sopp. Sopp er en super proteinkilde når man ikke ønsker å spise kjøtt, i tillegg til at det har litt “kjøttaktig” konsistens. Liker du ikke sopp kan du benytte tofu, tempeh eller lignende. Eller hvorfor ikke jackfrukt, om du får tak på det?

Med nudler, ris eller pasta til blir dette et herlig måltid.

Vegetarwok med grønnsaker – Oppskrift

Til denne retten trenger du:

  • 1 bunt vårløk
  • 200 g sopp, shiitake-, aroma- eller kongeøsterssopp
  • 2 røde paprika
  • 200 g grønnkål
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 140 g ris
  • ½ dl revet kokos
  • 1 lime
  • 400 g edamamebønner
  • 1 håndfull peanøtter, usaltede
  • 1 håndfull frisk koriander

Til Woksaussen trenger du:

  • ½ dl fint peanøttsmør
  • 2 ss flytende honning
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss limejuice
  • ½ ts chiliflak
vegetarwok
Foto: Pixabay

Slik lager du vegetarwok

1. Start med å lage woksausen. Ha alle ingrediensene i et syltetøyglass eller lignende og rist til peanøttsmøret er oppløst i sausen. Bruk eventuelt en liten foodprocessor. Sett til side.

2. Finsnitt vårløken, del soppen i skiver og paprikaen i biter. Riv grønnkålbladene fra stilkene og finsnitt bladene.

3. Kok ris som anvist på pakken. Når risen er ferdigkokt blander du inn revet kokos og saft fra 1 lime.

4. Varm en wokpanne eller dyp stekepanne. Rist først peanøttene i en tørr panne. Legg til side.

5. Fres soppen for seg i tørr panne i 1-2 minutter. Tilsett så oljen og resten av de oppskårede grønnsakene. Fjern belgen rundt edamamebønnene, bønnene kan tilsettes rett fra fryseren. Wok i et par minutter før du heller over sausen og blander godt.

6. Topp woken med ristede peanøtter og finhakket koriander. Server med mango og avokado i skiver og ris.  namme nam 🙂

Nytes godt sammen med eg glass rødvin 🙂 Skål!

vegetar wok med ris
Foto: Pixabay

 

Kommentarer

kommentarer