Kjerne og skall

Inneholder eterisk olje og det meste av bioflavonoidene

Frukten

Inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsin

Frukt og skall

Bedrer blodomløpet og kroppens motstandskraft mot infeksjoner

Styrkemiddel

Sitron er verdifull som forebyggende medisin. Den er også nyttig som styrkemiddel for folk som lider av ulike kroniske sykdommer.

Munn og svelg

Sitron har antiseptiske og rensende egenskaper, og kan brukes som gurlgevann mot blødende tannkjøtt, sår i munnen og sår hals.

Forkjølelse

Sitronsaft hjelper mot forkjølelse, influensa og luftveisinfeksjoner. Øker kroppens evne til å bekjempe betennelse i mage, lever og tarmer.

Åreknuter

Sitron styrker blodkarveggene, særlig i vener og kapillarrør og kan motvirke åreknuter og blåmerker, og er dessuten effektiv mot arteiosklerose – årefolkalkning.

Førstehjelp

Sitron er antiseptisk og kan påføres direkte på kviser, solbrent hud, vorter, fotsopp, insektstikk, frostknuter og ringorm.

Advarsel

Rådfør deg med en erfaren urteterapaut før du bruker eteriske oljer innvortes.

Preparater

Saft kan vannes ut og brukes i uttrekk og gurglevann mot sår hals og såre gommer, eller blandes med hvitløk og kanel i en varm drikk mot forkjølelse. Kan også smøres på huden som et antiseptisk middel.

 

Eteriske olje

Fortynn 5 dråper sitronolje med 1 ts matolje og bruk mot sår i munnen.

 

Press 1 eller 2 sitroner i et glass og behold det i kjøleskapet og så er det bare å ta det man trenger på morgningen.  2 ss presset sitronsaft blandes i et glass vann, drikk før frokost. Kan anbefales!

 

 

Kommentarer

kommentarer