Jeg kan med sikkerhet si at dette virker på kroppen. 🙂 Naturlige urteteer renser kroppen og får deg til å føle deg bedre. Det kan dempe smerter og betennesler og rent generelt skape bedre velvære.

Brennesle har vært og er en nyttevekst med mange bruksområder. Vi kan blant annet lage suppe eller stuing av de unge skuddene og få en god dose av jern og C-vitaminer. Brennesle te er bra for sprøe negler og hår avfall. Den har vitaminene B2 og B5 og folinsyre. Bruk hansker når man plukker bladene.

Brenneslete for 1 person:

1 ts blader
2 dl kokende vann

FREMGANGSMÅTE

Legg bladene i en tekanne med kokende vann, ha på lokk og la det trekke i 10 minutter. Sil den ned i en kopp og nyt.

Sitronmelisse te:

1 ts blader med stilk
2 dl kokende vann

FREMGANGSMÅTE

Legg bladene i en te kanne med kokende vann, ha på lokk og la det trekke i 10 minutter. Sil den ned i en kopp og nyt.

Den inneholder flyktige oljer, kaffesyre og garvestoffer. Teen virker beroligende og krampeløsende ved for eksempel nervøst betingende mageproblemer. Hyppig inntak av te virker allment beroligende og senker puls og blodtrykk. Den har også vært brukt som et afrodisiakum.
I en gammel legebok fra Hardanger blir melissevann anbefalt mot maktløshet, og man smurte det utvortes, mot “moderens urlighed” menstruasjonssmerter.

En annen ting som er viktig for helsa er hvordan man håndterer kjøkken redskaper, og det er å ha en til kjøtt, fisk og en til grønsaker og frukt, Ikke bland kniver og skjære brett.

Ta dere tid til å lage mat sammen, det er hyggelig og romantisk.  😉

Lagre

Kommentarer

kommentarer