Supper er så digg og i disse inne tider med surt og kaldt vær, så er det bare å frotse i seg varme retter med skje, nam 😉

Ingredienser

1/2 kilo brokkoli
2 fedd hvitløk
7 dl grønsak kraft
1 dl hvitvin
1 1/2 dl fløte
salt
pepper
paprika

Slik gjøres det

Fjern bladene fra brokkolien, skyll den i kaldt vann og kutt både stilken og resten av den grønne buketten.

Kok opp grønsak kraften ha i brokkolien og hvitløk og kok det i ca 20 minutter, til det blir mørt.

Kjør de kokte brokkolien og hvitløken i en hurtigmikser sammen med litt av kraften, til det blir en jevn masse.

Ha purren tilbake i gryta i resterende kraft, tilsett hvitvin og krydder. La suppen koke et par minutter uten lokk, så alkoholen fra vinen fordamper og smaken konsentreres.

Ha i fløten og la den småkoke litt, smak til med salt og pepper og server med hvitløkbrød til.

Tips: Man kan også bruke frossen brokkoli

Foto: Linn Woodward

Sjekk ut en annen brokkoli suppe: brokkolisuppe-med-stilton/

Kommentarer

kommentarer