Jeg bare elsker det indiske kjøkken, marinaden, kjøttet som er så vanvittig mørt og sausen. Her kommer en smaks opplevelse man bare vil ha mere av. Det er fortsatt grill vær så da er det bare å marinere kjøttet og la det ligge over natten og så er det bare å grille i vei neste dag.

Ingredienser

2 til 4 kyllingbryst
3 ss yoghurt
1 ss tomatpuré
10 dråper rødfarge
1 ts salt
2 ts tandoori masala krydder
1 ts gurkemeie
50g hvitløkfedd (jepp, en hel bunte med hvitløkfedd)
50g ingefær
2 chilli (5 chilli for ‘hot’)

Tandori masala Krydder

4 ss garam masala
2 ss cumin-spisskumin
3 ss paprika
1 ss gurkemeie
2 ts koriander
2 ts chili
2 ts pepper

Mål opp og bland sammen og oppbevar i tett glass,
tørt og uten direkte sollys.

Slik gjøres det

Foto: Linn Woodward

Bland sammen yoghurt, tomatpuré, rødfarge, salt, tandoori masala og gurkemeie
Bland følgende i hurtigmikseren: hvitløk, ingefær og chilli og bland det med resten.
Skjær noen snitter i hver kylling bryst.
Hell marinaden over kyllingen, rør godt om
Dekk og la stå i kjøleskapet i minimum 2 timer. Om mulig, la det marinere over natten.

Foto: Linn Woodward
Foto: Linn Woodward

Varm opp grillen til høy varme.
Legg kyllingbrystene på grillen og skru ned varmen til minimum.
Dryss med litt olivenolje over kyllingbrystene
Bruk noe av marinaden til å spre over kyllingstykkene underveis.
Stek i ca. 10 minutter på hver side. Server med en god salat og dressing

Kommentarer

kommentarer