Denne pizzaen er kanskje den mest klassiske pizzaen i hele USA. Ingrediensene er bunn, saus og ost, og siden det brukes så få ingredienser, er det ekstremt viktig å bruke kun de beste ingrediensene du kan skaffe.
Ingredienser
80 g La Salsa pizzasaus*
90 g vanlig mozzarella, revet
60 g fersk mozzarella, revet
tørket oregano
extra virgin olivenolje
Parmeggiano-Reggiano
Slik gjøres det
Her bruker vi både vanlig mozzarella og fersk mozzarella, og vi topper den ferdige pizzaen med revet parmesan. Du kan godt bruke andre typer ost. Husk å passe på mengden ost, og gled deg til et perfekt eksempel på at det enkle er ofte det beste.
Forvarm ovnen på 225, stek i 15 minutter.
1. Lag en pizzabunn på ca. 30 cm i diameter. Pizza mel tipo 0, oppskrift står på pakken.
2. Fordel sausen utover pizzabunnen. La det være en ca. 2 cm sausfri kant rundt pizzaen.
3. Fordel begge typer mozzarellaosten over pizzaen.
7. Strø litt tørket oregano over osten.
8. Ha pizzaen i ovnen, og stek til bunnen er gyllen og osten bobler.
9. Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på kjøkkenbenken. Dryss over litt olje og parmesan, og server.
Tomatsaus( La Salsa pizzasaus)
I USA kalles denne sausen for «Marinara». Den inneholder klassiske italienske ingredienser som hvitløk og basilikum, og småkokes, akkurat som bestemoren din ville laget den hvis hun var italiener.
Ingredienser
800 g bokstomater av beste kvalitet
3 ss extra virgin olivenolje
1 middels stor løk, hakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
havsalt og kvernet sort pepper
en klype tørket oregano
3-4 store, ferske basilikumblad
Slik gjøres det
1. Ha tomatene i et dørslag og sil av saften i en bolle. Behold saften.
2. Ha tomatene i en bolle og knus dem med fingrene eller potetstapper.
3. Varm oljen i en gryte.
4. Ha i løk, tilsett litt salt og pepper, og stek på middels varme i et par minutter.
5. Ha hvitløk i gryten, rør sammen og stek videre til grønnsakene er myke (ikke brune).
6. Hell tomatene over i gryten, tilsett oregano, rør godt sammen, og kok opp. Reduser varmen og la sausen småkok i ca. 15 minutter. Hvis sausen er for tykk, kan du tilsette noe av tomatsaften.
7. Rør basilikumbladene i sausen, smak til med salt og pepper, og la den koke i et par minutter til.
8. La sausen kjøle ned før den brukes på pizzaen.
Tips
Sausen blir enda bedre når den har stått i noen timer, gjerne natten over. Dekk over bollen med plastfilm, og ha den i kjøleskapet.