Denne sausen passer ypperlig til grillmat, kylling, kjøttboller, hvit fisk og som grunnlag til pizza.
Ingredienser
1 kg friske tomater, i biter
1 stor løk, finhakket
1 grønn chilli, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1/2 potte basilikum, finhakket
1/2 potte rosmarin, finhakket
1/2 potte persille, finhakket
1/2 potte timian, finhakket
4 sps oliven olje
Ett glass rødvin
2 sps balsamico eddik
1 sps brun sukker, ( valgfritt: honning, steviosa)
smak til med salt og pepper
Slik gjøres det
Skjær et kryss i tomatene, legg dem noen sekunder i kokende vann, avkjøl i iskaldt vann. Fjern skallet og kutt tomatene i mindre biter.
Bruk en tykkbunnet gryte og varm opp olivenoljen. Stek løken til den er blank sammen med hvitløken og chillien. Rør inn tomatene, rødvinen og balsamico eddikken og sukkeret. Så rører man inn krydrene og la det småkoke i en halvtime uten lokk. Smak til med salt og pepper.
Hell det så over i en smothie maskin så det blir til en kremet saus.
Så helles sausen i et norgesglass med tettsittende lokk men la det avkjøles før man setter det i kjøleskapet.
Tomater kan gå dårlig så de er ypperlig å bruke i denne sausen, og i hjemmelaget tomatsuppe. Tomatsausen smaker utrolig godt, har til og med brukt det på pølser i lompe og i brød isteden for ketshup.