Fish ‘n’ chips er en klassisk rett, og en deilig sofistikert form for junk food. Oppskriften du får her er en oppgradert variant med frisk ertestuing og eksotisk karrisaus – et ypperlig tilbehør til den litt fete fisken og de crispy poteten. Vel bekomme 🙂
Guiness batter til fish ‘n’ chips
- 1 halvliter Guinness øl
- 1 ts. bakepulver
- 1 ts. salt
- ½ ts svart malt pepper
- 1 egg
- mel
Slik gjøres det
I en stor bolle, ha i øl, bakepulver, salt, pepper, og egg
Med en visp, ha i melet og visp til den blir grøtaktig.
Man kan bruke hva som helst innen hvit fisk. Salt og pepre fisken, pakk den i mel, så ha den i batteren.
Ha en del rapsolje i en kjele, varm opp oljen til den småryker, sett ned varmen og ha i fisken, og stek i 3 minutter ,snu den og så 3 minutter til. Legg den på en tallerken med papir og la den hvile i noen minutter.
Curry sauce
- 2 løk grovhakk
- 5 hvitløksbåter grovhakk
- 2 gulrøtter grovhakk
- olivenolje
- 3 store teskje currypulver
- 3 ss maizenna
- 2 ss mango chutney
- 2 ss hvitvinseddik
- soyasaus
Slik gjøres det
Skrell og grovhakk løk, hvitløk og gulrøtter. Ha i en del olje i en stor panne på middels varme, tilsett hakket grønnsaker og kok i 20 minutter, rør om av og til. Rør inn karri, maizenna, og mango chutney, deretter gradvis rør inn eddik og 350 ml kokende vann. Småkok i 5 minutter for å tykne. Bruk en stavmikser for å få en kremet saus, smak til med soyasaus
Ertestuing
- 500 g fersk eller frosen erter
- 50 gram usaltet smør
- 15 gram fersk mintblader finhakk
Slik gjøres det
Kok ertene i en kjele med vann og en klype salt til de er møre. Sil av vannet og ha det tilbake i gryten sammen med smøret og minten, bruk en stavmikser og mos til en grøt.
Potetchips
- 6 poteter
- Salt og pepper
- Olje til steking
Slik gjøres det
Vask den og skjær dem i båter, legg dem i vann i 30 minutter, småkok i fem minutter, legg dem i en langpanne med olje og krydre med det man liker, bak i ovnen i 30 minutter på 200 grader.
Bon apetit 🙂