Våren fyller luften med en herlig duft, fugler kvitrer lystig fra trærne og solen skinner så den kan pirre alle og enhver. Vi drømmer om varme, solfylte dager og lange lyse sommerkvelder, med luftige og lette plagg. Eller hvorfor ikke bare kaste klærne fullstendig når tid og sted tillater det … ? 😉
Jeg elsker mat, og det å stelle i hagen og se urter og grønnsaker spire og gro gir en helt egen tilfredsstillelse. Denne enkle, men gode og sunne tomatoppskriften har jeg laget mange ganger, og den simplethen bare oser sol og sommer
Bon appetitt!
4 porsjoner
- 4 store tomater
- 50 gram smør
- 1 ss oregano, hakket
- 1 hvitløksbåt, knust
- Svart pepper, nykvernet
- Salt
- 2 ss parmesan-ost, revet
1) Del tomatene i to horisontalt og legg dem i en flat bunnet, ildfast form med snittflatene opp.
2) Rør smør og oregano, hvitløk, pepper, salt, og parmesan i en bolle. Fordrel blandingen på hver tomat.
3) Stek under grill i ca, 5 minutter til urteblandingen så vidt begynner å bli gyllen.
En deilig smoothiedessert eller når det passer.
- 1 banan
- 1 egg
- 3 dl melk
- 2 ts honning
- 1 dryss malt kanel
- 1 dryss malt ingefær
- 1 dryss malt muskat
- 1 dryss malt nellik
– moses med stavmikser –