En morsom sak jeg fant på nettet for en stund tilbake 😉

Hver spiller skal ha med sitt eget utstyr – vanligvis en kølle og to baller.

Spill på banen må godkjennes av eieren til hullet.

I motsetning til utendørs-golf skal man forsøke å få kølla i hullet og holde ballene utenfor.

For å få et så effektiv spill som mulig, bør kølla ha stivt skaft. Eieren av banen forbeholder seg retten til å undersøke køllas stivhet og kvalitet innen spillet begynner.

Eieren av banen har rett til å begrense køllas lengde for å unngå skader.

Poenget med spillet er å støte så mange ganger som mulig, til eieren av banene er fornøyd og spillet er fullbyrdet. Mislykkes man med dette kan man nektes videre adgang til spillet på banen.

Det anses som dårlig oppførsel å spille på hullet med en gang man er kommet på banen. De mer rutinerte spillerne tar seg tid til å beundre banen, med spesiell oppmerksomhet på terrengets formasjoner.

Spillerne advares mot å nevne navn på andre baner de har spilt på, eller som de regelmessig spiller på. Sinte baneeiere har ofte ved slike anledninger skadet spilleres utstyr eller tatt beslag i dette.

Spillere anbefales å ha ordentlig regntøy for hånden for sikkerhets skyld.

Spillere bør forsikre seg om at deres match er ordentlig bestilt, spesielt når en ny bane skal spilles for første gang. Spillere har blitt forbannet når de har oppdaget en annen spiller på den banen de betrakter som sin egen.

Spillere bør ikke ta for gitt at banen alltid er tilgjenglig for spill. Visse spillere føler seg brydd når de oppdager at banen for øyeblikket er under rehabilitering. Spillere rådes til å være ekstra taktfulle i denne sitasjonen. Mer avansere spillere finner alternative spillemåter når dette skjer. Å forlate banen anses ikke å være klokt.

Spillere rådes til å be om tillatelse fra baneeieren før han forsøker seg på det bakre niende hullet eller vil ha med kamerat.

Langsomt spill oppmuntres, men spillere bør være forbredt på å fortsette i er raskere tempo, i hvert fall tidvis om baneeieren ønsker dette.

Det oppfattes som en enestående prestasjon å spille på samme hull flere ganger under èn match.

Kommentarer

kommentarer