Inngredisenser

50 g smør
1 medium løk finhakket
100 g gulrot finhakket
100 g kålrot finhakket
1 eple ta vekk skall og kjerne og finhakk
50 g vegetar bacon finhakket
25 g mel
1 spiskeskje curry pulver
1 spiskeskje tomat pure
2 spiseskje mango chutney
1.4 liter vegetar kraft
1 ts av oregano, baslilkum og timian krydder
Smak til med muscat, nelik, salt og pepper
50 g basmati ris
150 ml kremfløte spar litt til pisket krem

Slik gjøres det

Smelt smør i en kaserolle, ha i løk, gulrot, eple og bacon og stek i 5-10 minutter så det blir lysbrunt.

Ha i melet, curry pulver, tomatpure og chutney. Kok i 2 minutter, så ha i kraften, krydre og salt og pepper.

Kok opp, ha på lokk og småkok i 30-40 minutter. Ha i en kjøkkenmaskin og kjør til en masse.

Ha det oppi kaserollen, kok opp og ha i risen og små kok i 12 minutter.

Smak til med salt og pepper hvis det trengs, ha i kremen, og varm opp, ikke kok.

Foto: Linn Woodward

Server suppen i suppeskåler med pisket krem på toppen. Velbekomme.

Foto: Linn woodward

Kommentarer

kommentarer