Denne vil du bare lage om igjen og om igjen, man slikker tallerken ren, namme nam

Inngredienser

40 g smør
1 middelstor løk
700 g pastinakk
1 ts curry krydder
1/2 ts malt karve
1.4 liter vegetarkraft
salt og pepper
3 dl krem fløte
paprika krydder

Slik gjøres det

Smelt smøret i en stor gryte, ha i løk og pastinakk og stek i 3 minutter.

Ha i curry og karve og stek i 2 minutter.

Ha i kraften, kok opp, ta ned varmen og småkok i 45 minutter.

Avkjøl litt, ha det i en food processor og kjør til den blir glatt og fin.

Ha det tilbake i gryta, smak til med salt og pepper, så ha i kremfløte, varm opp uten at det starter og koke.

Foto: Linn Woodward

Server med paprika strødd over suppen. Ved siden av så har man brød med hvitløksmør og ost som grilles i ovnen så osten smelter.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer