Kveite er en smakfull fisk som er ettertraktet for sitt kritthvite kjøtt, fantastiske smak og konsistens. Selv om sesongen for kveite starter i april, har økt tilgang på oppdrettskveite gjort den tilgjengelig året rundt.

Kveite er svært anvendelig og kan stekes, kokes og grilles. Den har et hvitt og delikat kjøtt, og er dronningen blant fiskene, den selvskrevne festfisken. 

Her får du en oppskrift med klassisk og frisk agurksalat, helt perfekt vårmåt – eller hvorfor ikke servere på 17. Mai? Det er jo som sagt den perfekte festfisken 🙂

Ingredienser

4 porsjoner

800 g kveite i skiver (à 200 gram)
2 l vann
1 dl salt
1 ss eddik, 7 %

Agurksalat (Agurksalaten blir ekstra god om du lager den et par timer før du skal spise)

1 stk agurk
2 ss vann
1 ss sukker
2 ss eddik, 7 %
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør

200 g smør , i terninger
2 dl kremfløte
1 ss frisk kruspersille , hakket
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper

600 g potet

Slik gjøres det

Sett over potetene til koking.

Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.

Kok opp kremfløten og kok den inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og eddik. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

Anrett tallerken med fisk, poteter og agurksalat og hell over smørsausen og nyt.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer