Denne retten her er bare så smakelig, har hatt den flere ganger, har bare en ting å si, yummy! 🙂
Ingredienser
Lammeboller
500 g kjøttdeig av lam, eventuelt annen kjøttdeig
1 ss finrevet frisk ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
3/4 ts knust spisskummen
3/4 ts knuste korianderfrø
1/2 dl frisk koriander
1/2 dl hakket bladpersille
1 egg
salt og kvernet pepper
smør og/eller olje til steking
Saus
1 sjalottløk, finhakket
1–2 hvitløkfedd
2–3 ts garam masala
1 boks gode, knuste tomater
2 dl fløte/matfløte
frisk koriander
Slik gjøres det
Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Krydre med salt og pepper. Stek en liten prøve og juster smaken etter behov. Form farsen til valnøttstore boller og brun bollene i en stor stekepanne.
Ta bollene ut av pannen så lenge. Ikke vask pannen, men slå eventuelt ut litt av stekefettet. Fres sjalottløk og hvitløk i pannen. Tilsett garam masala og knuste tomater. La sausen småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte, litt salt og pepper, la sausen småputre i 5 minutter til.
Kjør sausen jevn med en stavmikser og legg bollene i sausen. La lammebollene trekke i sausen i 10 minutter, eller til bollene er gjennomstekt.
Til servering
Pasta: penne / skruer, valgfritt
Finsnittet rødløk og hakket koriander