Med soltørkede tomat, oliven og grillet paprika er dette nesten et måltid i seg selv. Men kjempegodt til supper også.
Ingredienser
Deig
1 liter hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 ts sukker
2 ss olivenolje
Fyll
1 dl soltørkede tomater i olje
2 søte lange paprika hakket i terninger, grill paprika i ovnen på 200 grader, til de får en svak mørk farge.
2 dl sorte/grønne oliven hakket i to, valgfritt eller bruk begge
2 ts havsalt eller flaksalt
1 1/2 dl olivenolje
Slik gjøres det
Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn, ganske flytende deig. Hell over olivenolje og la den legge seg rundt deigen. Sett til heving i ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør eller bruk bakepapir i en langpanne. Hell deigen i langpannen. Trykk ned soltørkede tomater, grillet paprika. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.


Etterhev ca i 10 minutter.
Stek brødet i 30 minutter eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt.
Avkjøl på rist.
