Ingredienser
80 gram oliven
400 gram mel
1 pose tørr gjær
1 ss salt
300 ml vann
Slik gjøres det
Hakk olivenene i små biter med en kniv.
I en stor bolle har du i mel, salt og gjær. Bland det med hendene, eller med en tresleiv.
Hell i halvparten av vannet og rør det inn. Tilsett oliven, og hell deretter i resten av vannet. Fortsett å blande grundig til det ikke er noe tørt mel igjen.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile i romtemperatur i 6 timer.
Etter 6 timer, sett bollen over i kjøleskapet og la deigen hvile over natten.
Dagen etter fjerner du deigen fra bollen med våte hender og overfører den til benken eller et treskjærebrett.
Fukt hendene igjen og kna deigen flere ganger. Etter knaigen, form deigen til en stor ball og legg den på et ark med bakepapir.
Kle en stor bolle med et kjøkkenhåndkle og legg deigen med bakepapiret inni. Dekk til bollen og la deigen hvile i 2 timer.
Etter den første timen med hvile, forvarm ovnen til 230 °C (446 °F) med vifte. Plasser en kasserolle med lokk eller det man ser på bilde, i ovnen for å varme opp i minst 1 time.
Når deigen har hvilt i 2 timer, tar du den forsiktig ut av bollen mens du holder den på bakepapiret. Bruk en kniv til å lage et tverrsnitt på toppen av deigen.
Overfør deigen, sammen med bakepapiret,i kasserollen. Ha på lokket, og stek i 30 minutter ved 230°C (446°F).
Etter 30 minutter tar du ut kasserollen og tar av lokket. Sett kasserollen tilbake i ovnen og stek uten lokk i ytterligere 15–20 minutter, eller til skorpen er gyldenbrun.
Legg brødet på en rist og avkjøl, skjær en skive og hell på olivenolje og digg inn, det smaker så godt!