Chicken tikka masala er en britisk-indisk matrett. Retten består av kyllingbiter tilberedt i tandoor ovn, og servert i en krydret saus som gjerne inneholder tomat og fløte. Retten er av britisk-indisk opphav og stammer trolig fra 1970-årene. Det hevdes at den trolig ble oppfunnet i Storbritannia av bangladeshiske kokker en gang på mellom 1950 og 1970. Ifølge en vandrehistorie ble retten unnfanget i Glasgow på slutten av 1960-tallet da en kunde, som syntes chicken tikka’en (marinert kylling grillet i tandoori ovn) ble for tørr, spurte om å få saus til.

Ingredienser

400 g kyllingfilet

1 stk paprika rød

1/2 chilli

1 rød løk

2 stk vårløk

2 stk hvitløksfedd

1 ss fersk ingeffær

1/2 dl ferske koriander

2 ts garam masala

Et beger creme fraich

3 ss tomatpure

3 dl kremfløte

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

olje til steking

Slik gjøres det

Del kylling i biter og stek de i en stor gryte på middels varme i 10 minutter.

Mens kyllingene stekes, hakker man opp paprika, chilli, rødløk, vårløk og hvitløk og ha det oppi sammen med kyllingene og stek i fem minutter.

Finhakk fersk ingefær og koriander og ha i gryta sammen med garam masala. Rør rundt i gryta.

Så har man i creme fraich og tomatpure og små kok i 5 minutter.

Ha i kremfløten, salt og pepper og små kok i 5 minutter.

Serveres med basmati ris og nanbrød, ha på smør og hvitløkspulver før du tar det i ovnen.

Kommentarer

kommentarer