Ingredienser
1 x 1,2 kg laksside,
100 g mel
2 store frittgående egg
2 ts søt røkt paprika
200 g grovt brød (Griljermel, valgfritt)
30 g cheddar og 30 g parmesanost
ekstra virgin olivenolje
Slik Gjøres det
Skjær fisken i 10 x 120 g porsjoner. Jeg pleier å skjære siden på langs ca. 3 cm tykk, deretter i biter fra den.
Dryss melet over en tallerken. I en bolle visper man eggene ha i paprikaen og en klype havsalt og sort pepper og rør rundt.
Riv brødet i en foodprosessor, ha i revet ost inn osten, tilsett 2 ss olje, smak til med havsalt og sort pepper, og visp til du har brødsmuler, og ha det på en tallerken.
Vend hver fiskeporsjon i melet til det er jevnt belagt, dypp det i eggeblandingen, la eventuelt overflødig dryppe av, og vend det deretter inn i brødsmulene til det er godt belagt over det hele. Legg fisken over på et stekebrett med bakepapir.
Sett ovnen på 200, grader og stek fiskefingrene i 20 minutter.
Serveres med kokte poteter, ertestuing, se oppskrift lengre ned på siden, og estragon sopp saus.
Ertestuing
- 500 g fersk eller frosen erter
- 50 gram usaltet smør
- 15 gram fersk mintblader finhakk
Slik gjøres det
Kok ertene i en kjele med vann og en klype salt til de er møre. Sil av vannet og ha det tilbake i gryten sammen med smøret og minten, bruk en stavmikser og mos til en grøt.