Kanel, nellik og koriander gir denne gryten en raffinert smak. Kraften og rødvin gir en fyldig smak.

Ingredienser

2 ss hvetemel
1 ts malt koriander
1/2 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
4 porsonstykker kylling uten skinn (man kan også bruke kyllingfillet)
3 ss virgin olivenolje
2 selleristenger, finhakket
1 løk finhakket
2 fedd hvitløk presset
1 boks a 425 g hakkede eller mosete tomater
1 ss tomatpure
1 dl rødvin
2 dl varm kyllingkraft
2-3 ss hakkede frisk koriander
salt og pepper

Foto: Linn Woodward

Slik gjøres det

Ha melet i en bolle tilsett koriander, kanel, nellik, salt og pepper etter smak. Bland godt og vend kyllingene i kryddermelet.

Varm 2 ss av oljen i en stor gryte, leggn kyllingene og fres ved middels varme i 7-10 minutter, til kyllingene er gylne på alle sider. Ta de opp med hulløse skje og legg de på en tallerken.

Varm resten av oljen i en kasserolle, tilsett selleri, løk og hvitløk, og stek ved middels varme i ca 5 minutter, til grønsakene er myke men ikke brune. Rør ofte.

Tilsett tomater på boks og tomatpure, bland godt sammen med løken. Tilsett kraften. Skru opp varmen og kok opp. Rør godt for å mose tomatene mest mulig.

Legg kyllingene tilbake i kasserollen sammen med kraften som har samlet seg på tallerkenen. Legg på lokk og la retten småkoke ved svak varme i 40 minutter, eller til kyllingen kjennes myk når den stikkes med en gaffel. Rør om av og til.

Rør forsikting inn hakket frisk koriander, smak til med mer krydder om nødvendig. Server gryten varm med kokt basmati ris.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer