Jeg bare elsker fylte ting, det smaker så inderlig godt.
4 store eller 8 små bakte poteter
Vask potetene og bak de i ovnen på 200 grader i en time.
Mexikansk mais relish
250 gr boks mais, drenert
1/2 rød paparika renset og finhakket
5 cm slangeagurk kuttet i biter
1/2 ts chilli pulver
salt og pepper
Slik gjøres det
Ha halvparten av maisen i en bolle. Ha resten i en blender og miks i 10 -15 sekunder. Ha maismassen oppi bollen sammen med parikaen, slangeagurk og chilli pulver. Smak med salt og pepper. Server med fersk baslikum på toppen
Blå ost, seleri og gressløk fyll
125 gr full-fett myk ost
125 gr fettfri myk ost
125 gr dansk blå ost, kuttet i biter
1 selleri finhakket
2 ts klippet gressløk
salt og pepper
Slik gjøres det
Bland fett og fettfri ost til en masse, ha i dansk blå ost, selleri og gressløk, bland sammen og smak til med salt og pepper. Server med fersk gressløk på toppen.
Sopp i krydra tomat saus
30 gr smør eller margarin
250 gr sjampinjong
150 gr naturell youghurt
1 sps tomat pure
2 ts curry pulver
salt og pepper
paprika og chilli krydder strøs over
Slik gjøres det
Smelt smør eller margarin og ha i soppen og stek i 4 minutter. Ta vekk fra plata og rør inn youghurt, tomatpure og curry pulver, smak til med salt og pepper. Server med fersk koriander på toppen.
Historien
En bakt potet, kjent i noen deler av Storbritannia som jakkepotet, er en type potetrett. Når den er godt tilberedt, har en bakt potet et luftig interiør og en skarp skinn. Den kan serveres med fyll og krydder som smør, ost, rømme, saus, bakte bønner og til og med malt kjøtt eller corned beef. Den bakte poteten har vært populær i Storbritannia i mange år. På midten av 1800-tallet ble jakkepoteter solgt på gata av hawkers i løpet av høsten og vinteren. I London ble det anslått at det ble solgt omtrent 10 tonn bakt potet hver dag etter denne metoden.