Foto Linn Woodward

Rød currypaste 

Ingredienser

10 svarte pepperkorn

1 ss spisskumenfrø

1 ss korianderfrø

10 stk rød chili

5 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

12 cm av en ingefær rot

6 stk sitrongress tilker

1 stk lime (kun skallet)

1 klype kanel

0,5 ss gurkemeie

1 dæsj olivenolje

1 dæsj chiliolje

1 ss sukker

salt

Slik gjøres det

Rist pepperkorn, koriander- og spisskummenfrø i en tørr stekepanne på middels varme i 2-3 minutter. Rist pannen hele tiden. Knus dem i en morter. Kjør krydderet sammen med de øvrige ingrediensene i en miksmaster (men ha i oljene til slutt), og kjør i 20 sekunder om gangen. Skrap ned sidene i bollen hver gang til det er dannet en myk pasta

Foto Linn Woodward

Rød pesto

Ingredienser

150 g soltørkede tomater i olje
50 g revet parmesan
50 g pinjekjerner
2 stk hvitløk
0.5 stk potte frisk basilikum
1.5 dl mild olivenolje
salt og pepper

Slik gjøres det

Rist pinjekjernene lett over middels varme i en tørr stekepanne til de har fått litt farge.

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor utenom olivenoljen og kjør sammen med pulsknappen.

Tilsett oljen litt etter litt og kjør til den får en fin konsistens. Smak itl med litt salt og pepper.

Tips: Dette er en perfekt tapasrett, til brødskiven eller i en pastarett.

Kommentarer

kommentarer