Rød currypaste
Ingredienser
10 svarte pepperkorn
1 ss spisskumenfrø
1 ss korianderfrø
10 stk rød chili
5 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
12 cm av en ingefær rot
6 stk sitrongress tilker
1 stk lime (kun skallet)
1 klype kanel
0,5 ss gurkemeie
1 dæsj olivenolje
1 dæsj chiliolje
1 ss sukker
salt
Slik gjøres det
Rist pepperkorn, koriander- og spisskummenfrø i en tørr stekepanne på middels varme i 2-3 minutter. Rist pannen hele tiden. Knus dem i en morter. Kjør krydderet sammen med de øvrige ingrediensene i en miksmaster (men ha i oljene til slutt), og kjør i 20 sekunder om gangen. Skrap ned sidene i bollen hver gang til det er dannet en myk pasta
Rød pesto
Ingredienser
150 g soltørkede tomater i olje
50 g revet parmesan
50 g pinjekjerner
2 stk hvitløk
0.5 stk potte frisk basilikum
1.5 dl mild olivenolje
salt og pepper
Slik gjøres det
Rist pinjekjernene lett over middels varme i en tørr stekepanne til de har fått litt farge.
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor utenom olivenoljen og kjør sammen med pulsknappen.
Tilsett oljen litt etter litt og kjør til den får en fin konsistens. Smak itl med litt salt og pepper.
Tips: Dette er en perfekt tapasrett, til brødskiven eller i en pastarett.