Denne retten anbefales å lage, den smaker himmelsk, namm nam 🙂 Velbekomme

Foto Linn Woodward

Antall porsjoner 4

Ingredienser

1 stk hel grillet kylling
1 ss  meierismør
1 ss brunt sukker (honning eller steviosa)
1 ts malt spisskummen
2 ts knuste korianderfrø
1 stk hvitløksfedd, most og finhakket
1 stk rød chili, finhakket
2 stk tomater, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik
6 stk tørkede aprikoser, finhakket
2 ss finhakket bladpersille
2 stk vårløk, finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper
½ stk sitron

Hummus

1 boks kikerter
1 stk hvitløksfedd
1 ts malt spisskummen
½ dl vann
1 dl olivenolje
½ stk sitron
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjøres det

Skyll kikertene godt, la renne av seg og kjør til mos i en blender med hvitløk, spisskummen, vann og olivenolje. Smak til med juice fra sitron, salt og pepper.

Riv kyllingkjøttet fra hverandre med en gaffel.
Fres kyllingkjøttet raskt i en stekepanne med smør på middels høy varme. Tilsett salt, pepper, brunt sukker, spisskummen, knuste korianderfrø, finhakket hvitløk og chili og tomatbiter. Bland godt og stek et par minutter.

Ha i olje og eddik og la frese et par minutter til. Vend inn finhakket aprikos, bladpersille og vårløk. Smak til med salt og pepper og juster med saft fra sitron.

Del rødløk i ringer og agurk og gulrot i staver. Legg et salatblad på hver hamburgerbrødbunn. Topp med kylling, rødløkringer og rømme. Server hummus og grønnsaker til.

Til servering

½ stk rødløk, i ringer
½ stk slangeagurk, i staver
2 stk gulrøtter, staver
4 stk hamburgerbrød
4 stk salatblader
1 ½ dl Lettrømme

Linn Woodward

Historien

Pulled pork er en amerikansk matrett fra sydstatene. Den består av svinekjøtt (nakkestek), som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork grilles normalt i 12–15 timer ved temperaturer mellom 110 og 130°.

Før grillingen skal steken ligge i rub som er en krydderblanding. Navnet pulled pork kommer av at kjøttet blir så mørt at en kan trekke det fra hverandre i en masse små, tynne stykker, fordi det har stekt så lenge. Retten serveres ofte som hamburger med coleslaw.

Pulled pork kan også lages i andre varianter, de mest populære er nok pulled beef, som lages av oksekjøtt; pulled chicken, som er laget av kyllingkjøtt og pulled turkey, som lages av kalkun.

Kommentarer

kommentarer