Når vi bader i plommer, epler, pærer eller bær, kan man lage mye godsaker. Og det er overraskende lett å lage herligheten. Det er bare å doble oppskriften hvis man har mye plommer.
Ingredienser
300–400 g plommer
500 g sukk
1 liter vodka
cirka 4 stjerneanis
4 kanelstenger
2 hele nellik
Slik gjøres det
Ha plommer oppi en plastikk balje med lokk,
hell på sukkeret. Stikk nedi kanelstenger, nellik og stjerneanis. Hell på vodka lukk igjen.
Oppbevares mørkt og gjerne litt kjølig. Rist baljen en gang i uka for å sørge for at sukkeret blir oppløst. Gjør det i 3 måneder.
Få ut frukten, men ikke kast den, de er supre sammen med iskrem. Så siler man vesken tilbake i baljen. Smak til med sukker om du ønsker det. Ha vesken i steriliserte norgesglass og la det stå i 3 måneder, jo lengre den står – jo mer kompleks og fyldig smak får du.