Ingredienser

  • 2 laksfiler
  • salt og pepper
  • 3 ss oliven olje
  • stekt hvit ris, gjerne rest mat
  • 4 ts gochugaru
  • 2 ss maple syrup
  • 2 ss ris eddik
  • 2 ss usaltet smør
  • slangeagurk skiver

Slik gjøres det

  • kydre laksfiletene på alle sider med salt og pepper
  • varm opp oliven i stekepanne
  • stek laksfiletene i 2 til 5 minutter
  • snu laksen og stek 1 til 2 minutter
  • ta ut laksen
  • ha risen i stekepannen og komprimer risen til et jevnt lag
  • stek i 5 minutter på medium varme
  • snu risen og stek videre i 1 til 2 minutter

Sausen

  • mens risen stekes, bland gochugaru, maple syrup, ris eddik og litt salt i en bolle.
  • når risen er klar, legg den på hver tallerken
  • legg en laksfilet opp på risen på hver tallerken
  • ha sausen opp i stekepannen og rør om mens den stekes. Den skal boble og redusere seg i løpet av 15 sekunder til 1 minutt
  • skru av varmen og rør inn smøret til det er jevnt
  • hel sausen over laksen og server med slangeagurk skiver

Kommentarer

kommentarer