Ingredienser
- 2 laksfiler
- salt og pepper
- 3 ss oliven olje
- stekt hvit ris, gjerne rest mat
- 4 ts gochugaru
- 2 ss maple syrup
- 2 ss ris eddik
- 2 ss usaltet smør
- slangeagurk skiver
Slik gjøres det
- kydre laksfiletene på alle sider med salt og pepper
- varm opp oliven i stekepanne
- stek laksfiletene i 2 til 5 minutter
- snu laksen og stek 1 til 2 minutter
- ta ut laksen
- ha risen i stekepannen og komprimer risen til et jevnt lag
- stek i 5 minutter på medium varme
- snu risen og stek videre i 1 til 2 minutter
Sausen
- mens risen stekes, bland gochugaru, maple syrup, ris eddik og litt salt i en bolle.
- når risen er klar, legg den på hver tallerken
- legg en laksfilet opp på risen på hver tallerken
- ha sausen opp i stekepannen og rør om mens den stekes. Den skal boble og redusere seg i løpet av 15 sekunder til 1 minutt
- skru av varmen og rør inn smøret til det er jevnt
- hel sausen over laksen og server med slangeagurk skiver