Kjent som krydret vin, som er en alkoholholdig drikk som vanligvis lages med rødvin sammen med forskjellige krydder og noen ganger rosiner, servert varm . Tradisjonelt servert rundt juletider, som en deilig og varmende drikk i disse kalde vinterkvelder. Den serveres på julemarkeder i Europa. Det finnes alkoholfrie versjoner av det. Jeg liker å ha en stor kasserolle som damper, klar til servering.

Ingredienser

1 liter rødvin
1/2 flaske portvin
150 ml brandy
1 ts muskat
50 gr brunt sukker
1 sitron 8 neliker
2 ts kanel

Slik gjøres det

Stikk nellikene i sitronen og ha i med de andre ingredienser i en stor kjele.

Kok sakte, rør ofte, til det er så varmt som mulig uten å koke.

Smak til og tilsett mer sukker om nødvendig.

Hell i oppvarmede krus eller punsjglass og nyt den varme drikken!

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer