Kremfløte, smør, sjalottløk, kyllingkraft og parmesan utgjør sausen i denne himmelske retten. Kalorier kan vi telle en annen dag. Dette er en en deilig italiensk rett som må nytes – akkurat slik italienerne vet å nyte livet.

Ingredienser

1 sps olivenolje
20 g smør
2 hvitløkfedd kuttes
4 kyllingbrystfileet
500 g spagetti
1 løk i skiver
1 1/2 dl kyllingkraft
3 dl kremfløte
6 sjalottløk i skiver
100 g revet pecorino/parmesan ost

Slik gjøres det

Varm olje, smør og hvitløk i en dyp panne, ha i kyllingfilletene og stek i ca 7 minutter på hver side. Sett de på en tallerken og hold varme i ovnen på 100 grader.

Varm opp vann i en kasserolle, ha i spagetti, ha i litt olje og litt salt, kok under lokk til aldente. Sil ut vannet og legg spagettien tilbake i kasserollen med litt smør i.

Varm opp pannen igjen som man stekte kyllingene i, ha i løken og stek i 5 minutter. Ha i kraften, og kok opp og småkok til vesken reduseres til halvparten. Ha så i kremfløten, sharlottløk og osten. Rør rund til osten har smeltet.

Server kylling på spagetti med sausen over. Italiensk eller spansk rødvin smaker godt til.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer