Rabarbraketshup smaker godt til både grillmat og ost, og kan oppbevares i kjøleskap i minst tre måneder.
Ingredienser
500 g rabarbra
2 stk. rødløk
2 dl jordbær
3 båter hakket hvitløk
1 stk. rød chili
4 cm frisk ingefær i tynne skiver
0,5 dl eplecidereddik
0,5 dl vann
4 dl sukker
1 ts pepper
Slik gjøres det

Skyll rabarbraen godt og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter.
Finhakk løk og rens og del jordbær. Bland rabarbra, løk, jordbær, ingefær, chili og hvitløk med eddik og vann i en gryte.

Kok opp og la alt småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og kok videre i ca. 30 minutter, eller til det begynner å tykne.

Ha den i en hurtigmikser og bland godt, så ha den tilbake i kjelen og kok den videre til ønsket konsistens (husk at den tykner litt når den blir kald!). Juster smaken med salt, pepper og litt mer eddik om nødvendig. Hell på rene flasker eller norgesglass, og oppbevar mørkt og kaldt.

Oppskriften kommer fra Matprat