Inngredienser

Bearnaise essens

1 dl halv/tørr hvitvin

1/2 dl estragon eddik

1 stor sjalottløk hakket

1 ss estragon krydder

1 ss kjørvel krydder

1 ss hakket timian urt

1/2 lite laurbærblad

Salt og pepper

Saus

3 eggeplommer

1 ss kaldt vann

175 g smør kuttet i biter

et par dråper sitronsaft

litt frisk estragon

Slik gjøres det

Bearnaise essens

Bland alle ingrediensene unntatt salt og pepper i en kasserolle, kok opp og la det koke inn uten lokk ved god varme, til det er igjen 1/3. Smak til med salt og pepper. Ta ut laurbærbladet. La essensen bli nesten kald.

Saus

Pisk eggeplommene sammen med 1 ss kaldt vann, ha det oppi kasserollen og pisk det sammen med den lunkne essensen. La platen stå på svak varme. Rør i eggemassen til den blir tyktflytende.

Tilsett smøret og rør hele tiden. Sausen skal være jevn og glatt og få en konsistens som majones.

Ta sausen av varmen og smak til med litt salt og sitronsaft og litt finhakket estragon. (Eller krydder hvis man ikke får tak i fersk estragon)

Sjekk ut denne også: namme-nam-hollandaissaus/

Kommentarer

kommentarer