Det ligger en del oppskrifter på potetslat ute, nå har jeg funnet enn favoritt som blir laget flere ganger.

Ingredienser

800 g kokefaste småpoteter

1 finhakket sjalottløk

200 g kremost naturell

4-5 ss creme fraich

1 ts dijonsennep

1 ts honning

Finrevet skall fra en 1/2 sitron, helst økologisk

En håndfull finhakkede urter, som dill og gressløk

Salt

Pepper

Slik gjør du

Kok potetene møre i godt saltet vann.

Hell av vannet og la potetene kjøle seg ned.

Rør sammen sjalottløk, kremost, creme fraich, sennep, honning og sitronskall i en romslig bolle. Ha i en klype salt.

Del potetene i grove biter, og vend dem inn i dressingen sammen med urter. Rør godt rundt.

La salaten stå i kjøleskapet i et par timer slik at den får satt seg.

Den kan også lages kvelden før og stå i kjøleskapet over natten.



Kommentarer

kommentarer