Nyt en digg suppeskål i disse høsttider

Ingredienser

2 sps oliven olje
2 rødløk kuttet
2 selleri kuttet
1 gullerøt kuttet
500 gram friske plomme tomater
750 ml vegetar kraft
1 sps kuttet fersk oregano
1 sps kuttet fersk basilikum
150 ml tørr hvitvin
2 teskje honning, (brunt sukker, alternativ steviosa fra helsekosten)
125 gram valnøtter
125 gram grønne oliven
1 loff
salt og pepper
fersk basilikum å ha over suppen.

Slik gjøres det

Varm en kasserolle med olje og ha i løk, selleri og gullerøtter og stek i ca 5 minutter.

Ha i tomatene, kraften, hakkede urter, vin og sukker. Kok opp og la det småkoke i 20 minutter.

Ha nøttene i en kjøkkenmaskin sammen med oliven og basilikum og kjør det til en masse, ha i olivenolje og kjør litt til. Ha det i en bolle.

Sett på ovnen på 190 grader og ha skivede loff i for 5 minutter.

Kjør suppen i en blender eller kjøkkenmaskin. Hell den opp i gryta og smak til med salt og pepper.

Ha suppen i suppe boller med basilikumblader og smør på valnøttsmøret på loffen og dypp i suppen og nyt.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer