Disse kan jeg anbefale og de er lett å lage, ha det til frokost, lunsj, siderett til salater, og annet. Leverpostei med karse er godt, oster med chutny, syltetøy og marmelade, det er bare å nyte.

Ingredienser

4 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 ss sirup
3 dl kulturmelk eller kefir

Pensling

1 egg

Pynt

valmuefrø

Slik gjøres det

Sett ovnen på 200 grader. Bland mel, bakepulver og salt.

Rør inn sirup og melken. Arbeid alt til en deig.

Trill 12 rundstykker av deigen. Legg den på en bakepapirkledd stekeplate.

Pense med egg, og dryss valmuefrø over.

Stek på på rist midt i ovnen, 10-15 minutter. Avkjøl rundstykkene på rist med et kjøkkenhåndkle over.

Tips: Ta litt mel på hendene før du skal trille ut deig. Da går det enda lettere å få bollene glatte.

Dersom du ikke har sirup i huset, kan du bruke sukker eller honning. Det sammalte melet kan byttes med grov rug eller hvete.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer