Ingredienser

1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 stilker stangselleri
2 gulrøtter
2 ss oliven olje
2 ss tomatpuré
1 ss sukker eller honning (Steviosa)
2 ts tørket oregano
¼ ts kanel
¼ ts chili
2 bokser hermetiske tomater, knust
1 dl rødvin, vann eller kraft
1 pakke quornfarse, 300 g (Hälsans kök farse)
2 ss smør
1 klype salt
1 klype pepper
400 g spagetti
50 g parmesan
1 håndfull friske basilikumblader

Slik gjøres det:

1.Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gulrøtter. Stek dette blankt og mykt i oliven olje over middels varme i en dyp stekepanne eller jerngryte. Ca. 10 minutter.

2.Tilsett tomatpuré, sukker eller honning (Steviosa) og krydderet. Bland godt ut. Tilsett så hermetiske tomater og en skvett rødvin om du vil (dette kan utelates, og byttes med vann eller kraft). Gi blandingen et oppkok før du skrur ned temperaturen og lar det småputre i 20-30 minutter. Rør rundt underveis.

3.Stek quornfarsen i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Farsen trenger kun et par minutter. Bland sammen med tomatsausen.

4.Kok opp rikelig med vann til spagettien. Kok spagettien som anvist på pakken. Spar gjerne på litt av kokevannet, og spe sausen med dette om du ønsker en tynnere saus.

5.Dander tallerknene med spagetti i bunn, pastasaus og revet parmesan på toppen. Dryss litt finhakket basilikum på til slutt. En fyldig rødvin smaker godt til denne retten.  Bon apetit. 😉

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer