Kan virkelig anbefale denne retten, har laget den såå mange ganger. Nyt maten, nam 😉

Marinaden:

1 Kg kyllingbryst fileet
2 teskje salt
saft fra en hel sitron
4 spiseskje tomatpure
4 hvitløks båter
1 terning ingefærrot (ca. 2cmx6cm)
4 spiseskje koriander
2 teskje garam masala
1 finrevet muskatnøtt
2 teskje gurkemeie
0,5 liter naturell yougert
8 spiseskje solsikkeolje/raspolje
2 teskje chillipulver

Forberedelse:

Skjær opp kyllingen i store terninger, strø over med 1 teskje salt og sitronsaften og la det ligge en halvtime. Bland alle de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Hel marinaden over kyllingen og mariner i minst 8-12 timer.

Steking:

Forvarm ovn til 230 grader. Legg aluminiumsfolie på et stekebrett. Sett kyllingbitene på grillspyd med 1 cm mellomrom. Legg spydene på stekebrettet og pensle over med marinaden. Stek midt i ovnen i 8 minutter og snu spydene. Pensle kyllingen på nytt med marinaden og stek i 8 minutter til.
Legg de ferdige stekte kyllingbitene på et fat, overflødig kraft kan brukes til å lage masala sausen etterpå.

Masala saus:

1 stor finhakket løk
50 g smør
2 krusjet hvitløk
1 liten ingefærrot finhakket
1 teskje kardemomme
1 teskje kanel
1/2 teskje chilli pulver
1 teskje salt
4 spiseskje kvernet mandel
1 rømmebeger
kraften fra de stekte kyllingene

Stek løken i smøret til den er myk, ha i hvitløken og ingfæren og stek i 2 minutter. Ha i kardemomme, kanel, chilli og salt og kok i 1 minutt.
Hell over rømme og kraften og småkok i 10 minutter.
Ha i kvernet mandler på slutten av koketiden.

Server med basmati ris og naanbrød Bon apetite 😉

 

Foto: Linn Woodward
Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer