Ingredienser
1/2 kilo rabarbra
135 g sukker (ca 1 1/2 dl) alternativt å bruke sukrin
1/2 vaniljestang
1 1/2 dl kremfløte
Sett stekovnen på 160 grader
Slik gjøres det
Skjær bladene og det nederste stykket ved roten på rabarbraene
og fjern eventuelle grove strenger fra stilkene. Skyll rabarbraene og skjære dem i ca 2 cm lange biter. Legg dem i en halvdyp ildfast fat.
Del vaniljestangen på langs, skrap ut kornene og bland dem med sukker og rabarbrabiter.
Dekk fatet med alimniumsfolie og sett det i stekeovnen ca 25 minutter til rabarbraene er møre.
Kjør rabarbramassen i en hurtigmikser og ha den i en bolle og frys den halveis, ca 2 timer.
Pisk fløten stiv.
Rør i den halvfrosne rabarbramassen og vend den stivpiskede kremfløten i. Sett bollen tilbake i fryseren et par timer.
Holdbarhet i fryser: 2-3 måneder.
Server sammen med rabarbrapai