Dette er ribbe med en litt annen vri: sous vide metoden (Har du ikke sous vide, bruker man ølbrygge maskin som vi gjorde)
Ingredienser
liten tynnribbe, 1,3 KG
1 ss nymalt svart pepper
3 ss salt
1 ss grovhakket fennikelfrø
1 ss grovhakket rosmarin
1 finhakket hvitløk
1,2 liter vann
salt og pepper
Slik gjøres det
skyll ribba med kaldt vann
skjær ruter i svoren med et skarpt kniv
gni ribben inn med salt, begge sider
gni ribben inn med pepper, begge sider
gni ribben inn med hvitløk, fennikelfrø og rosmarin, kun kjøtt siden
ha ribben i en forseglet vakuumposeform, i kjøleskapet med svoren ned i 48 timer før steking
forvarm grainfather til 65 grader kl.1730
kl.1800 ta ut ribben fra kjøleskapet
legg ribben i meskekurven med svorsiden opp
la ribben steke i 40 timer, til ca. kl.1000 om 2 dager, påse at det er nok vann i grainfather underveis
etter mellom 36-48 timer, ta ut ribben fra grainfather
stikk et par hull i posen og hell ut saftene i en kopp (brukes til saus senere)
la ribben avkjøles noen timer
legg ribben i en ildfast form med 5cm klarering på alle kantene med svorsiden opp
sjekk at rutene er dype nok i svoren
kok opp vann og hell over svoren, dette gjør det lettere å få sprø svor.
Hell vekk vannet.
Tørk av svoren
forvarm ovnen til 250 grader, bruk gjerne grill med omluft
stek ribben i ca 15 minutter, men følg med for at det ikke brenner
det er mulig å bruke crembrulee brenner på flekker som trenger litt ekstra
la ribben hvilke noen minutter før servering
Bon apetit