Dette er ribbe med en litt annen vri: sous vide metoden (Har du ikke sous vide, bruker man ølbrygge maskin som vi gjorde)

Ingredienser

liten tynnribbe, 1,3 KG

1 ss nymalt svart pepper

3 ss salt

1 ss grovhakket fennikelfrø

1 ss grovhakket rosmarin

1 finhakket hvitløk

1,2 liter vann

salt og pepper

Slik gjøres det

skyll ribba med kaldt vann

skjær ruter i svoren med et skarpt kniv

gni ribben inn med salt, begge sider

gni ribben inn med pepper, begge sider

gni ribben inn med hvitløk, fennikelfrø og rosmarin, kun kjøtt siden

ha ribben i en forseglet vakuumposeform, i kjøleskapet med svoren ned i 48 timer før steking

forvarm grainfather til 65 grader kl.1730

kl.1800 ta ut ribben fra kjøleskapet

legg ribben i meskekurven med svorsiden opp

la ribben steke i 40 timer, til ca. kl.1000 om 2 dager, påse at det er nok vann i grainfather underveis

etter mellom 36-48 timer, ta ut ribben fra grainfather

stikk et par hull i posen og hell ut saftene i en kopp (brukes til saus senere)

la ribben avkjøles noen timer

legg ribben i en ildfast form med 5cm klarering på alle kantene med svorsiden opp

sjekk at rutene er dype nok i svoren

kok opp vann og hell over svoren, dette gjør det lettere å få sprø svor.

Hell vekk vannet.

Tørk av svoren

forvarm ovnen til 250 grader, bruk gjerne grill med omluft

stek ribben i ca 15 minutter, men følg med for at det ikke brenner

det er mulig å bruke crembrulee brenner på flekker som trenger litt ekstra

la ribben hvilke noen minutter før servering

Bon apetit

Kommentarer

kommentarer