Er du glad i indiske kryddere, burde du ta en jafs av denne burgeren for det er en smaksoplevelse, namme nam

Ingredienser

1 liten løk, hakket
12 gram fersk ingefær
4 store hvitløksfedd
fersk koriander, stilker og bladene
2-3 grønne chili, hakket eller ½-1 ts rød chilipulver
450 gram lammekjøttdeig
¾ ts malt spisskummen
1½ ts garam masala
1 ts salt, eller etter smak
1 stort egg
2 skiver tykt oppskåret hvitt brød, bearbeidet til smuler i en foodprosessor
2 ss olje

Foto: Linn Woodward
Foto: Linn Woodward

Slik gjøres det

Bruk en stavmikser, grovhakk løk, ingefær, hvitløk, koriander og grønn chilli ved å pulsere, eller hakk alt for hånd. Ha i en bolle med lammefarsen, tilsett spisskummen, garam masala, salt, egg og brødsmuler og bland godt.

Form til seks burgere og avkjøl i kjøleskapet i 20 minutter, eller til du er klar til å tilberede dem. Ta dem ut av kjøleskapet 30 minutter før du begynner å lage maten.

Forvarm grillen til høy varme. Legg burgerne på et godt oljet bakepapir og stek i ca 4-5 minutter på hver side. De kan også tilberedes i en oljet non-stick panne i 8-10 minutter, snu halvveis. Kan også ha på grillen.

Mens burgerne grilles, varmer du opp burgerbrødene i ovnen de siste 3-4 minuttene av steketiden.

Urte youghurt

Ingredienser

300 ml gresk youghurt
30 g friske korianderblader hakket
15 g friske mynteblader, hakket eller 1 ss tørket mynte av god kvalitet
1-2 grønn chili, finhakket (valgfritt)
salt, etter smak
½ ts nykvernet sort pepper

Slik gjøres det

Bland alle ingrediensene sammen

Smør den ene delen av burgeren med urte youghurten, legg på salat, tomat og rødløk, legg på burgeren med mer urte youguhurt og avslutt med topp brødet. Nam!

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer