Maten som gjør deg kåt – disse matvarene gir økt sexlyst!

Mat som gjør deg kåt – for godt til å være sant?

Neida, du kan faktisk spise deg til bedre sexliv, bedre potens og mer utholdenhet. Akkurat som mat påvirker vår generelle helse både fysisk og psykisk, så påvirker den også våre seksuelle lyster og prestasjoner.

Artikkelen er levert av sanselig.com

Afrodisiaka er ulike midler som antas å øke den seksuelle lysten og prestasjonsevnen, og inkluderer alminnelige matvarer, frukt og grønnsaker, samt røtter, urter, krydder og stimulerende narkotiske stoffer og alkohol.

Kort oppsummert finnes det et afrodisiakum innenfor alle matkategorier, så selv den mest kresne gane kan klare å sette sammen et måltid som oser sex, lyst og sensualitet.

Mat som gjør deg kåt – dette er afrodisiaka

Det finnes hundrevis av såkalte afrodisiaka, så vi har valgt å dele med deg matvarer som er lett tilgjengelige og som de fleste liker. Utifra disse ingrediensene kan du skape de herligste retter.

Samtidig som det finnes en liten overflod av lystfremmende mat og krydderier, så finnes det også matvarer du bør unngå om målet er økt sexlyst, potens og utholdenhet. Kort oppsummert skal du da unngå junk food, all helfabrikata (eks. frossenpizza og posemat) og sukker.

 

Men de følgende matvarene kan du fråtse i:

Asparges. Har utseendet med seg som afrodisiaka, men er i tillegg full av kalsium og kalium som bidrar til økt hormonproduksjon og energinivå.

E-vitaminet forsterker blodtilførselen til penis. Men vær obs på at asparges, selv i svært små doser, setter en skarp og særpreget lukt på urinen. Dette er helt normalt og ufarlig, men mange misliker den skarpe lukten.

Banan innholder stoffet bufotenin som er bra for humør, selvtillit og sexlyst. Den gule superfrukten hjelper serotoninet ut i blodstrømmen. Kalium er i tillegg bra for muskelstyrken, som igjen er viktig når det gjelder orgasme.

Blåbær er kjent for sitt høye antioksidantnivå, og er et fast innslag i smoothies og frokostblandinger verden over. Og det er mange gode grunner til å spise dette  velsmakende bæret så ofte som mulig. Blåbær kan redusere betennelser i kroppen, senke kolestrolet og hjelpe til med å regulere blodtrykket. Og som ikke det er nok, gir blåbær deg energi og utholdenhet og øker blodgjennomstrømmingen, noe som er essensielt både for lyst og potens.

Chili har har muligheten til å frigjøre endorfiner, kroppens naturlige smertestillere. Fordi effekten av chili faktisk gir en slags rus, kan man bli avhengig av spicy mat. Og det er slettes ikke det verste man kan bli avhengig av … I tillegg øker chili hjertefrekvensen og kroppstemperaruren, og dette i seg selv kan gi deg lyst til å kaste klærne. Chili imiterer faktisk de samme følelsene som når du er opphisset – og hvis du tror du er opphisset, bra! Da vil du jo faktisk bli opphisset.
Skal du bruke chili i matlaging så kan det være lurt å fjerne frø og vener (det hvite kjøttet) om du ikke ønsker å få helt åndenød. Det er også enorm forskjell på styrkegraden i chili, blant annet bør du under enhver omstendighet unngå habanero. Men en god dose vanlig rød chilipepper i maten akkompagnert av rødvin som drikke, vil faktisk kunne gi en morfinlignende effekt på kroppen.

Egg (inkludert kaviar) har et høyt innhold av proteiner, som bidrar til økt energi og lidenskap. Kaviar har i tillegg et høyt innhold av sink, som er selve sexmineralet over alle mineraler.

Fiken er i seg selv en sensuell og deilig frukt med en nesten honningaktig smak og sødme. Den er rik på jern og kalium, og innholder også fiber – og er selvskreven i sensuelle og lysfremmende desserter.

Ginseng. Denne roten kjenner vi alle til, og den er hyllet i Kina som blant annet medisinen fra himmelen og verdens under. Ginseng er den veksten i verden som har vært gjenstand for mest forksining, og er i så måte den eneste egentlig dokumenterte afrodisiaka som finnes. Den gi røkt fysisk og mental prestasjonsevne, bedrer immunforsvaret,  styrker sexlysten ved å senke stressnivået i kroppen og frigjøre testosteron. Menn kan få økt seksuell energi og lettere og lengre ereksjon.

Gresskarkjerner. En nederlands undersøkelse konkluderte med at sink og B-vitaminet folsyre økte sædmengden med 75 prosent blant menn som sliter med fruktbarheten. Gresskarfrø er proppfulle av sink og de er gode bare som snacks (ristet og saltet) eller i salaten.

Hummer er først og fremst ansett som afrodisiaka fordi den er eksklusiv. Å servere hummer til din utkårede anses som den ultimate middagen om intensjonen er å lokke frem lidenskapen. Men hummer innholder også utvilsomt potente egenskaper. Sink kommer vi ikke utenom, selve sexmineralet over alle mineraler. Selv om østers troner på toppen over matvarer med høyest innhold av sink, kan også den lekre og saftige hummeren by på dette sexmineralet. I tillegg er den rik på magre proteiner og B-12, begge deler nødvendig for å vedlikeholde lysten.

Ingefær gjør blodet tynnere, som igjen fører til hurtigere blodgjennomstrømming i kroppens lystsentere. Virker også betennelsesdempende, og motvirker derfor stive og verkende kropper. Og stivhet ønsker vi jo i en helt annen del av kroppen enn armer og ben …

Jordbæret har flere kvaliteter som klassifiserer det til et afrodisiaka. Jordbær innholder flere mineraler som støtter en sunn sexlyst, som blant annet magnesium, kalium og folat. Jordbær dyppet i mørk, potent, ekte sjokolade kan med fordel settes på listen over de mest lystfremmende søte småretter.

Kakao (sjokolade). Rent kakaopulver (ikke Oboy!) innholder serotonin og dopamin, også kjent som kroppens egne lykkehormoner. Kakao innholder også stoffet phenylethylamin, også kalt “The Love Drug”, som kroppen selv produserere under forelskelse. Mayaindianerne, inkaindianerne og aztekerne brukte sjokolade som afrodisiakum. Fenyletylaminnivået vårt er faktisk på topp ved orgasme. Dersom sjokoladen smelter i munnen, vil fenyletylamin absorberes direkte i blodbanen og nå hjernen raskt.

Rødvin. Selv om mange kanskje tenker at Champagne er den ultimate elskovsdrikken, så er det rødvin som virkelig får blodet til å bruse – bokstavelig talt. Antioksidantene i rødvinen utvider blodårene og får blodet til å strømme lettere til dit det skal. Nyt et lite glass Champagne til forretten for å lette på stemningen, og nyt rødvin til hovedretten for virkelig å komme “in the zone”.

Tomat. Også kjent som “kjærlighetseplet”, men den er mye mer enn fristende farge og erotisk konsistens. Med betakaroten som kroppen omgjør til A-vitamin, er tomaten viktig for å opprettholde seksuell helse og lyst. Vitaminet er også en pådriver for dannelsen av testosteron.

Østers. Ikke uventet blir østers ansett som det fremste afrodisiaka innen mat. Selve østersen i seg selv kan på mange måter minne om kvinnens kjønnsorgan, og den salte smaken og glatte følelsen gjør ikke opplevelsen mindre erotisk. I tillegg innholder østers masse sink, som er avgjørende for sædproduksjon og testosteron hos menn. Ikke alle liker østers, men for de som gjør det kan denne luksusbiten fra havet sette lystene i sving. Server rå østers med en dressing av hvitvinseddik, sitron, tabasco, soyasaus og finhakket sjalottløk, og du har en vinner. Husk Champagnen!

Vårt tips: sett sammen en ukesmeny (eller månedsmeny om du er ambisiøs) bestående kun av ingredienser fra afrodisiakalisten. Følg denne slavisk hver dag i en uke og se hvordan den påvirker lysten og humøret ditt.

Alle foto: Pexels.com / Pixabay.com

Kommentarer

kommentarer