Barbarella – 60-tallets store sexikon

Barbarella var et av de største sexsymbolene på slutten av 60-tallet. Jane Fonda spilte hoverollen i denne fransk-italiensk fantasy-filmen fra 1968, som er en filmatisering av den første franske tegneserien for voksne.

barbarella
Jane Fonda var rålekker som Barbarella. Den dag i dag, nesten 80 år gammel, er hun fortsatt en av verdens flotteste kvinner.

Filmen innholder en del erotiske scener og var i så måte ganske kontroversiell for sin tid. Men til tross for at denne filmen var starten på karrieren til Jane Fonda, kan vi vel trygt si at hun har lykkes.

Barbarella
Jane Fonda som Barbarella

Barbarella – filmens handling

Det har vært fred i universet i flere århundrer, men nå har oppfinneren Durand Durand laget et positronstrålevåpen som truer freden. Barbarella (Fonda) er en «femstjernet astronavigatrise» med oppdrag å ordne opp i problemene.

Filmen ble både en kommersiell og en kritikermessig fiasko da den ble lansert. I USA spilte den inn bare drøyt 600 000 dollar, og ble dårlig mottatt av kritikerne. Filmen ble imidlertid bedre mottatt da den ble relansert i 1977, og den har siden opparbeidet en viss kultfilm-status. Den har oppnådd 73 % på Rotten Tomatoes. Kilde: Wikipedia

barbarella
Noen av filmens hete scener …

Jane Fonda

Jane Fonda er en av tidenes mes berømte skuespillere, og fyller 80 år i desember i år. Alderen til tross, Jane Fonda er fortsatt en feiende flott dame med fans og beundrere i alle aldre verden over. Hun har vunnet to oscar, og er datter av Henry Fonda og søster til Peter Fonda. Hennes fulle navn er Jane Seymour Fonda, men som vi vet finnes det en annen kvinnelig skuespiller ved navn Jane Seymour.

Kommentarer

kommentarer