Prøver noen å få deg til å avstå fra sex? Da skal du vite at det kan være farlig.

I hvert fall hvis vi skal tro den største undersøkelsen som noen gang er gjort på området fysisk helsetilstand og sex. Den ble gjort ved Queens University i Belfast så langt tilbake som i 1997, men den er blitt aktualisert nå ettersom flere andre mindre undersøkelser ser ut til å bekrefte funnene fra Belfast.

Så hvis du kvelden, uken eller måneden før den store kampen blir bedt om å spare på kruttet, gjør som George Best som skal ha hatt seg på fysioens behandlingsbenk 40 minutter før avspark i en cupfinale.

Studien som ble publisert i British Medical Journal, fulgte dødsraten til 1000 middelaldrende menn. Meningen var å finne en gruppe som virket homogen hva alder og helsetilstand angikk. De ble deretter delt i to grupper, de som ofte eller i hvert fall jevnlig var “ute på banen” og de som bare sjelden eller til og med aldri deltok.

Det viktigste funnet var at de som var aktive hadde en dødsrate som kun var halvparten av den de inaktive hadde. Mao. Etter en viss tid hadde dobbelt så mange seksuelt tilbakeholdne vandret heden, i forhold til hingstene.

Tilsvarende studier – ikke alle like omfattende – viser at sex et par ganger i uken kan forårsake:

Bedre luktesans: Et hormon, prolactin, produseres som igjen skaper økt produksjon av sanseceller i hjernens luktesenter.

Redusert hjerte-risiko

En oppfølgning av undersøkelsen fra Queens University i 2001 viste at de som var mest ivrige i halmen hadde bare halvparten så stor risiko for å få infarkt og slag som en som foretrakk en god bok eller broderi.

Lav vekt og bedre kondisjon

“Rulling i høyet” er først og fremst trening. En litt heftig økt brenner 200 kalorier omtrent det samme som 15 minutter på en tredemølle, eller en tredjedels runde på golfbanen. Pulsen ryker fort opp fra 70 til 150 om det blir hett nok. Muskler som vanligvis er mest i bruk er mage, lår, rumpe, armer, nakke og bryst. Testosteron-produksjonen øker, noe som styrker benstruktur og muskler. Bladet menns helse har kalt sengen for ” den beste treningsmaskinen som noen gang er bygd.”

Smertestillende

Like før klimaks stiger nivået av hormonet oxytocin til fem ganger det normale. Dette utløser endorfiner som reduserer smerte fra hodepine, revmatisme, til og med migrene.

Mindre forkjølet

Wilkes University i USA hevder i en undersøkelse at personer som har sex minst en eller to ganger i uken har 30% høyere nivå av immunoglobulin A, som styrker immunsystemet.

Et farlig tegn

Selvfølgelig trenger ikke en grådig appetitt og evnen til å følge den opp, være et tegn på robust helse, men det motsatte kan ofte være et tegn på at noe er galt. Er det “trøbbel i tårnet” i form av at det begynner å ligne mer på det i Pisa – det var forresten et dårlig bilde – så kan det være problemer. “Trompeten” er som en urolog, Dr. J. Francois Eid, påpeker, en forlengelse av blodkretsløpet . En litt slapp innsats nedentil, kan være de første tegnene på høyt blodtrykk, diabetes eller høyt kolesterol. Det er et faresignal og lege bør oppsøkes. Behandling og trening, kan få pilen til å peke oppover igjen, sier Dr. Eid.

Kan det bli for mye?

Rent fysiologisk er svaret nei, hvis du er kvinne.

Menn derimot, har nå gjennom Viagra fått evner de tidligere ikke hadde, mens de fremdeles har det samme gamle utstyret.

-“Presten” er et fint instrument, men kan ved hardt og langvarig arbeid pådra seg skader. I enkelte tilfeller skader som du ikke en gang vil høre om og som kan vise seg å være permanente, sier Dr. Eid.

 

Kommentarer

kommentarer