Her er orgasme-hjelpen

Mange kvinner sliter med å oppnå orgasme. Her er tipsene for et bedre sexliv.

Det er mange årsaker til at kvinner sliter med å få orgasme. Blant annet at man er sliten eller stresset – eller rett og slett fordi kjærlighetslivet ikke fungerer skikkelig.

Men det finnes en rekke øvelser som kan gjøre dette bedre.

Ikke hold pusten
Mange vil instinktivt holde pusten under orgasmen. Men puls og pust er med på å fremkalle orgasmen, forsøk neste gang med dype åndedrag i stedet.

Senk hodet
Dersom du finner en stilling der du har hodet lavere enn kroppen øker dette blodtilførselen til hodet. Det kan øke intensiteten i orgasmen.

Tålmodighet
Australske Tracey Cox har skrevet blant annet «Hot Sex» og «Hot Love». Hun mener at man ikke skal jakte på orgasmen.

– Fordi det er vanskeligere for oss kvinner å oppnå orgasme er det som om vi må gi ekstra i innspurten for å være sikre på å komme i mål. Men du burde i stedet forsøke å ta det rolig og ta deg god tid like før orgasmen kommer. Dette vil gjøre orgasmen enda mer intens, sier Cox.

Hjelpemidler
Stadig flere butikker selger sexhjelpemidler som er rettet spesielt mot kvinner. Flere og flere kvinner oppdager butikkenes brede utvalg: Vibratorer man kan bruke sammen og glidekremer kan gi sexen en ekstra piff.

Muskelspenning
Et tips er å spenne musklene i armer, ben og mage. Slik muskelspenning er for mange en automatisk respons på opphisselse og kan være med på å gi en bedre orgasme. Det er mange årsaker til at kvinner sliter med å få orgasme. Blant annet at man er sliten eller stresset – eller rett og slett fordi kjærlighetslivet ikke fungerer skikkelig.

Men det finnes en rekke øvelser som kan gjøre dette bedre

Rotasjon
Anne Hooper er sexrådgiver og har følgende tips for de som vil oppnå orgasme:

– Misjonærstillingen er den beste posisjonen for å oppnå orgasme. Legg vekt på nær kroppskontakt og bruk roterende bevegelser fremfor den gamle «ut-og-inn». Dette vil stimulere de riktige stedene i vagina og kanskje også G-punktet, påstår Hooper.

Doggystyle
Et annet tips er å begynne med den kjente «doggystyle»-stillingen, men uten penetrering. Da kan mannen lettere stimulere G-punktet med fingrene. G-punktet kjennes på innsiden av vagina som et lite område, på størrelse med en femkroning, med ru overflate. Punktet er på framsiden (press fingrene forsiktig mot navlen), ca 5-7 cm inn i vagina.

Timing
Menstruasjonssyklusen påvirker evnen til å få orgasme. Det er for mange dagene rett før menstruasjon som er det beste tidspunktet. Da er kroppen mest følsom for berøring og seksualitet.

Ta kontrollen selv!
Kvinner som sliter med å oppnå orgasme, bør i større grad ta kontrollen i senga. Si hva du liker, og nøl ikke med å sette deg på topp. Kvinner som sitter på toppen har bedre kontroll over stimuleringen av klitoris. Ifølge en undersøkelse fra kondomprodusenten Durex, har så mange som 48 prosent (!) av alle kvinner på verdensbasis faket orgasme.

Artikkelelen er herfra: http://www.nettavisen.no/nyheter/her-er-orgasme-hjelpen/708584.html

Lagre

Kommentarer

kommentarer