Sjekk hvilke matvarer som gjør at sexlysten blomstrer.

food-horny

Kast deg over bananer, tofu og nøtter hvis det skorter på sexlysten, skriver BT. Ny og seriøs forskning viser nemlig at enkelte typer mat virkelig kan påvirke lysten din.

Det er siste nummer av bladet iForm som summerer opp forskningsresultatene omkring mat og sexlyst, skriver BT.

Dette er listen for kvinner:

– Bananer
– Mørk sjokolade
– Tofu (dette er et produkt som er basert på soyabønner). Her må man ikke innta for mye, advarer forskerne.

iForm lister opp følgende øvrige matvarer som forskere mener kan gi deg et bedre sexliv: Kaffe, rødvin, gresskarfrø (også nøtter og mandler), bananer.

Krydder er ja-mat

Muskatnøtt og kryddernellik er også to krydderier som er gunstig for sexlysten.

Muskatnøtt øker libido og potens og kryddernellik gir økt mengde testosteron, økt blodsirkulasjon til kjønnsorganene og stimulering av nervesystemet ifølge forskerne.

Sunt er sexy

Sunn mat er ofte lett mat, noe som ikke gjør deg tung og dorsk i kroppen. Det er den beste maten for et pirrende sexliv!  Sunn mat er også proppfull av antioksidanter som setter i gang blodsirkulasjonen vår, også til vitale organer! Sterke krydder som chili, søte jordbær er proppfulle av antioksidanter eller østers som tidligere ble brukt som afrodisiaka bør stå på menyen dersom du vil tilbringe en erotisk dag med din utvalgte.

Ikke se på TV

Det du ikke bør gjøre om du vil bevare sexlysten er å se på TV, ifølge forskerne. En italiensk undersøkelse slår nemlig fast at par med TV på soverommet har halvparten så mye sex som de uten.

Vi vil sette fokus på kvalitetssjokolade. Det er en helt annen opplevelse enn dårlig sjokolade, sier Magnus Johansson.

Nesten sunt

– I dårlig sjokolade finnes det fettstoffer som gjør deg tjukk. Det er noe annet, sier han.

God sjokolade skal nemlig gi en mengde gode følger – annet en smaken. Det øker utholdigheten, følelsen av velbehag og det øker også sexlysten.

– Hvis man drikker flytende sjokolade vil mange få vansker for å sove. Men da kan man jo gjøre noe annet i stedet, sier sjokoladeekspert ved Lunds universitet, Nils Storbye.

Mot menssmerter

– Flere unge kvinner har foralt meg at hvis de føler seg litt deprimerte kan det hjelpe å spise mørk sjokolade, forteller han videre.

Sjokolade skal visstnok utløse endorfiner hos kvinner, det samme som skjer ved forelskelse. I tillegg kan sjokolade roe deg ned, og dermed dempe smertene ved muskelsammentrekninger i forbindelse med menstruasjon.

– Forskningen har en lang vei å gå, men selv om man ikke vet kjemisk hva som skjer i kroppen er det viden kjent at sjokolade kan hjelpe, sier han.

Og sjokolade er jo godt uansett.  😉

17c75b91cb16cff4901c2fd23b9a6d0a

Artikkelen kommer herfra:

http://www.nettavisen.no/nyheter/maten-som-gjr-deg-kat/822086.html

Lagre

Kommentarer

kommentarer