Elsker salte nøtter, men det beste er å krydre de selv så her kommer en digg smaksopplevelse.

Ingredienser

1 ss curry pulver
2 ts salt
1 ts cayenne pepper
1 ts karve pulver
1 ts turmeric
4-6 ts vann
500 g usaltede peanøtter

Slik gjøres det

Sett ovnen på 180 grader,
Bland alle krydriene i en bolle, ha i vannet og rør rundt, ha i peanøttene og bland godt.

Foto: Linn Woodward

Ha nøttene på en stekepanne med bakepapir. Stek den i 5 minutter, ta ut og rør rundt, ha den inn for 5 minutter til, bak den i 5 minutter 4 til 5 ganger til peanøttene er tørre, sjekk hele tiden så de ikke blir brent.

Sett til side for avkjøling og ha det sammen med en god øl.

 

Foto: Linn Woodward

Historien om nøtter

Peanøtt eller jordnøtt er en ettårig plante som blir 30 til 50 cm høy. Bladene er motsatte. Blomstene er 2 til 4 cm i diameter, gule med rødaktige vener.

Etter pollineringen utvikler frukten seg til en kapsel på 3 til 7 cm som inneholder 1 til 4 frø. Selv om det er en nøtt i den kulinariske betydningen, er peanøttens frukt en treaktig, indehiscent kapsel og ikke en nøtt, sett fra et biologisk perspektiv. Må ikke forveksles med en annen plante med navnet jordnøtt (Conopodium majus).

Foto: wikipedia

Kommentarer

kommentarer